fredag 24. februar 2012

Imsdalen og Ringebufjellet. 2011 august.

Mandag 010811 startet sommerens langtur. Ingen detaljer var planlagt annet enn en tur til øyene Hitra og Frøya utenfor kysten på Sør Trøndelag. Vi skulle kjøre Østerdalen med flere avstikkere underveis, fiske litt og kanskje gå i fjellet.

Neste dag diskuterte vi forskjellige alternativer over en kaffekopp og vafler på en bensinstasjon sør for Koppang. Valget falt på veien gjennom Imsdalen, den tar av fra rv 3 ved Stai - også kalt Messeltkrysset, en drøy mil sør for Koppang, og møter Friisveien på fjellet midtveis mellom Atna og Ringebu.
Nederst på siden finner du link du en liten filmsnutt fra turen!
Veien er sommervei (grus), men helt grei. Det er herifra de blå vannflaskene kommer. Flommen på forsommeren hadde herjet stygt i området, men veien var utbedret og bød ikke på problemer. Derimot skjønte vi raskt at forholdene for fiske i Imsa var heller dårlig på grunn av stor vannføring.

Imsdalen - etter flom 2011.
Vi fant oss et sted ved sørenden av Nordre Imssjø, på en ganske så etablert fiskecamp med flere campingvogner.
Med håp om ørret til middag var Jarl klar på rekordtid. Men det var mye vann, mye mygg og lite fisk.
Eneste fangsten besto av litt blåbær. Kveldsfisket var like labert og ble nølende avsluttet i styrtregn og torden, etter sterke "anmodninger" fra Marit. En ørliten Bache Gabrielsen til trøst

Onsdag 030811, bød på bedre vær, til og med sol. Fisketur nedover langs Imsa, fine kulper, men lite fisk. Området rundt Imssjøene byr forøvrige på flere merkede turstier, og er kjent for et rikt dyreliv, ikke minst rovdyr som gaupe, jerv, ulv og streifende bjørn. Kilde: www.imsdalen.no

Vi var fremme ved Friisvegen tidlig på ettermiddagen, kjørte vestover mot Åsdalstjerna og satset på at det gikk greit å overnatte på en stor parkeringsplass med høvelig avstand til vannet. Det var med andre ord tid for et nytt forsøk med snøre og dupp. På dette tidspunktet gikk det opp for min kjære at han var sørgelig tom for meitemark. Kvelden var fin og vannet glitret, vi satte oss derfor i bilen og kort fortalt så endte vi på dagligvarebutikken nede på Atna. Det er heldigvis ikke ofte at man får kjøre fem mil for agn.....  Hjalp det på fiskelykken? Niks - men det ble en fantastisk kveld. Vi våknet til strålende vær, etter frokost pakket vi sekken og fikk en kjempefin tur innover fjellet.

 
Flere bilder:
http://maritogjarlbilder.blogspot.com/2012/02/2011-aug-imsdalen-ringebufjellet.html

Kjørerute Imsdalen - klikk på denne lenken til Google Maps: https://goo.gl/maps/81xSC














Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar