tirsdag 1. juli 2014

Våren 2013

Velkommen til nye og gamle lesere. Det har vært stille på bloggen vår i vinter, vi er fortsatt aktive bobilbrukere, men har hatt mye å sysle med det siste halvåret. Marit har bl.a. svettet seg gjennom lange økter med å lære seg videoredigering og forhåpentlig blir det flere videoer på siden vår etterhvert.

DANMARK - TYSKLAND
Første turen i 2013 gikk til Danmark og Tyskland 10. april. Hjemme lå det ennå is i enkelte dalsøkk, og vi håpet på vår og mange plussgrader allerede i Danmark. Slik ble det ikke. Første ettermiddagen kjørte vi gjennom regn og sludd og to plussgrader før vi nådde Tønder like nord for grensen. Vi begynte å tvile på at vi fant åpne campingplasser under slike forhold. Heldigvis var Tønder Camping åpen, de driver også ungdomsherberge / pensjonat ved siden av. Plassen så litt trasig ut, sølete og uten snev av vårtegn, men servicebygget var pent og VARMT, en god dusj fikk humøret litt over på plussiden.
Turen videre gikk til Ostsee Camping utenfor Glücksburg, fin plass, ikke direkte på stranden og ikke utsikt til sjøen, men grei nok. Grått og trist vær i flere dager - vi har få bilder fra denne turen.
En hustrig bytur i Flensburg, ikke mange vårtegn her heller.



Hjemturen gikk via Kolding, vestover til Esbjerg og nordover kystveien.
I Danmark skinte sola, her over Thyborøn havn,  hvor vi spiste lunsj,  fish & chips,  og gikk en lang
tur på moloen.



Campet noen km sør for Hvide Sande. Sola varmet ikke lenger og det blåste hatter og høy. Og Jarl ga uttrykk for at han syntes det ble mer enn nok av forblåste strender. Marit elsker strender, og kan gå timevis, nesten uansett vær.
Neste dag bar det derfor sørover og inn i landet til Struer - hvor det var strålende sol. Så fint at vi måtte campe tidlig og komme oss ut i finværet. Ut med stoler og bord, den tykkeste fleecejakka, lue og pledd, så kunne sesongens første utekafffe nytes. Nåja, vi ble ikke akkurat solbrent.


---  --- ---

MAI 2013 - SVERIGE

Sverige i mai måned - Fjällbacka.
Ikke så mange bobiler eller campere ennå. Bodde på Sälvik camping. Her er TV-serien
"Morden i Fjällbacka" spilt inn.
Ligger litt sør for byen, passe langt for en fin kveldstur.
Koselig liten by, med mange fine gamle hus.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar