mandag 8. april 2019

Gvarv - Lifjell. Austbygde og Tuddal. TELEMARK-sommer - 2015 juli.

Sommeren 2015 fikk vi barnebarn nr. 2, til vår store glede. Mye tid ble tilbrakt på hjemmebane, og når vi var på tur sørget vi for kort vei hjem. Dette ble Telemark sommeren. Først en tur til stedet hvor vi alltid slapper av, Austbygde ved Tinnsjø. Denne gangen i vekslende vær, fra gråeste grått til praktfulle kvelder med vakkert kveldslys over sjøen. Og god fiskelykke, bl.a. to fine ørreter en på 30 cm og en på 30 pluss. Stekt ørretfilet med rømme og potetsalat, hvitvin og eplekake til dessert.
Joda, av og til klinker vi til med litt luksus.
Se en kort videosnutt fra Lifjell lenger ned på siden.


Sandviken Camping
Innimellom ble det par turer til Bøen camping i Tuddal, vi kjørte den forholdsvis nye veien på vestsiden av Tinnsjø, en flott strekning med fin utsikt, ned til Tinnoset hvor det er god parkering ved den nedlagte jernbanestasjon, perfekt stoppested for kort eller lang rast.
Tinnsjø - vestside.
Bøen camping var som alltid koselig å komme tilbake til selv om været var heller labert.
Denne gangen fikk vi en fin sykkeltur rundt Bjårvatnet. Litt kupert, passe trim for oss av god gammel årgang. Kvelden ble avsluttet med fisketur og vakker solnedgang.
Kveld over Tuddal
 Det ble også en lang tur inn til Bondalen og Vindsjåen, hvor vi tidligere har hatt hell med både fisk og blåbær. Denne gangen ble det bomtur på begge deler, riktignok var det blåbær, men den var ikke moden her oppe. Dessuten ble det nye regnbyger og ganske kjølig, så ingen overnatting.
Vann nedenfor demninga ved Vindsjåen. Fint å parkere.
Et stykke nedenfor demninga er det en fin slette godt egnet til overnatting både med bobil og
telt! Her er det ikke mange som kommer rekende forbi, så du kan sole deg (?) og nakenbade
så mye du vil...
Sykkelvei / kjerrevei rundt Bjårvatnet.
Vakker byggekunst. Gml stabbur i Tuddal.
Etter Austbygde / Tuddal gikk turen til Beverøya camping i Bø. Flott sted, her har vi senere vært flere ganger. Kan være ganske fullt i høysesongen.
Flott utsikt fra Lifjellveien.
Video fra Gvarv og Lifjell
Fra Bø gikk turen til Gvarv, eplebygda, en liten perle. Absolutt verdt en stopp. Det lille tettstedet har en nydelig gate med gamle vakre trehus i frodige haver. Ikke minst store gamle frukttrær. Så sant vi er hjemme i slutten av september / oktober kjører vi til Gvarv og kjøper epler for hele vinteren. Etter vår mening verdens beste epler. I flere år har vi klart å lagre dem helt til månedsskifte februar / mars.
Gvarv. Gamle hus og frodige haver.

I tillegg til epler kan Gvarv enn så lenge by på et gammelt sjarmerende bakeri, hvor vi alltid lar oss friste. Dessuten finner du flere fruktutsalg og gårdsbutikker i bygda samt en av verdens nordligste vingårder, hvor du også kan overnatte - se Lerkekåsa Vingård. Den skal vi besøke ved neste anledning. Hver høst blir det arrangert en stor eplefestival.

Mens vi vandret rundt i Gvarv og koste oss med kaffe og kanelboller hadde været bedre seg og alt tydet på en flott ettermiddag. Vi hadde i flere dager prøvd å få oss en tur til fjells, men været var mildt sagt lunefullt. Nå hadde vi sjansen. så vi satte kursen mot Folkestad (rv152) og videre Lifjellveien (rv153), kjørte forbi veien opp til Lifjellstua og fortsatte til den store parkeringsplassen ved Jønnbuin.
Lifjellveien er kjempefin, fast dekke siden det er store hyttefelt her oppe. Turen opp byr på spektakulær utsikt.

Vi pakket mat og kaffe og valgte oss en av de mange merkede stiene. Her trenger du ikke en hel dag for en fin topptur. Fin sti, lett stigning. På tre timer, inkludert matpause, kom vi oss opp på både Bøkstulnatten og Krintofjellet. Flott utsikt fra begge toppene, men best fra Bøkstulnatten.
Se: https://ut.no/turforslag/119484

Etter en lang og innholdsrik dag fristet det ikke med lang kjøretur, kunne ha valgt å sove på p.plassen,
(avgift) men værmeldingen advarte om regn i STORE mengder, så vi returnerte til Bø, og nå prøvde vi en mindre camping (det var nokså fullt på Beverøya), Åsgrav familiecamping, som ligger ved elva.
Veldig fin plass, dette også, velordnet og rent. Fiskemuligheter, men denne gangen var det altfor mye vann i elva..... Ellers trivdes vi godt her, fine plasser på gresslette for bobiler og telt. Veldig rolig.

Gå til bildebloggen for flere fine bilder: https://maritogjarlbilder.blogspot.com/2019/04/gvarv-og-lifjell-mfl-telemark-sommer.html

Tidligere innlegg fra Austbygde og Tuddal, se: https://frafjordtilfjell.blogspot.com/2016/01/uvdal-numedal-og-austbygde-ved-tinnsj.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar