fredag 13. mars 2015

Vikna - august 2013


Rørvik
Nytt kulturhus
Vikna kommune er et øyrike bestående av 6000 store og små øyer, holmer og skjær. De tre største er Inner-Vikna, Mellom-Vikna og Ytter-Vikna. Vi gledet oss til en lang fotosafari ut til de ytterste skjær, men tåka lå tett i flere dager. Siste dagen måtte vi bare sjanse på at det ville klarne opp. Første del av turen, nordover til Lauvøya og videre til Mellom Vikna lå tåka tett, men ved Langsundet klarnet det opp og resten av turen ble fantastisk.



Dessverre var det dårlig med rasteplasser, veien er smal og det er få steder å sette fra seg bilen om så bare for en kort stund. Vi møtte ingen bobiler, og skjønte etter hvert hvorfor. Kjørte helt nord på Ytter-Vikna på leting etter en kai eller parkeringsplass, men måtte bare gi opp tanken på en overnatting i strandkanten. Litt skuffet snudde vi, tok en liten pause og sjekket andre muligheter. Først ville vi forsøke å kjøre veien opp til vindmølleparken, visste ikke helt om den var egnet for bobil, men satset på at det ville gå greit, man har jo tross alt fraktet de enorme delene til vindmøllene opp dit.......
Vi passerte skiltet som fortalte at veien opp var åpen, likeså kafeen, hurra - vi ante kaffe og vafler med utsikt! Det ble dagens høydepunkt, bokstavelig talt. Veien var fin, bare 10 minutter til toppen. Mange svinger, ja, men helt greit for en sprek bobil.

VINDMØLLEPARKEN - EN NESTEN UKJENT ATTRAKSJON.

For en utsikt - vi ble helt stum, 360 grader utsikt over tusenvis av øyer, holmer og skjær ventet oss.
Godt med parkeringsplass, en liten kafe hvor en lokal forening solgte kaffe og vafler i toppklasse. For et sted! Kafeen er liten, men har glassvegger og fenomenal utsikt. Dessuten er det stier i alle retninger og store muligheter for å finne sin egen lille knaus og bare nyte dette fantastiske stykke Norge ut mot Norskehavet.
Mer om vindmøllene: http://sareptavind.no/prosjekter/vikna/


For de spreke er det fullt mulig å parkere bilen nede og ta bena fatt. Flott tur. Sommeren 2013 var veien åpen bare på søndager i sommerhalvåret fra kl. 10 til kl 16. Vi var ute i siste liten denne søndagen og rakk ikke en aldri så liten fottur..
Håper de ser potensialet og utvider åpningstiden, for dette er en unik opplevelse. Og vi var litt forbauset over at vi ikke hadde kommet over informasjon om stedet, vi pleier å raske med oss det vi finner av brosjyrer og lokale aviser på reisene våre.

Vi anbefaler varmt å legge turen om Namsos, Vikna og øya Leka (neste innlegg) på en reise gjennom Namdalen. Avstikkeren er ikke så omfattende som man skulle tro. Fra Grong (knutepunkt på E6 gjennom Namdalen) er det mellom 16 og 18 mil ut til Ytter Vikna avhengig av hvilken rute du velger.
Legger du turen via Namsos blir det selvfølgelig litt lenger.

Vel nede fra fjellet gikk det strake veien til Rørvik, med en kaffekopp fra Statoil satt vi lenge og beundret utsikten - fiskebåter, hvitmalte hus, frisk havbris og måkeskrik. Vi måtte planlegge litt, skulle vi dra rett til Leka, eller ble det en liten avstikker til?  Det ble det - vi hadde så lyst på en tur ut til Abelvær, det lille handelsstedet ytterst ute på den lange smale halvøya som stikker ut i Folda.

Rv 768 sørvest mot Abelvær i sen ettermiddagssol, vakkert. God vei, ingen bobiler, ingen turister.
Det var for sent til å besøke Abelvær Gård, og litt krøkkete å kjøre rundt med stor bil.
Abelvær Gård: http://www.visitnorway.com/no/product/?pid=222122
Vi slo oss ned på parkeringsplassen i båthavna og fant frem fiskestang, og det tok ikke mange minutter før Jarl kunne lande en stor makrell. I sen kveldssol og mild bris kokte vi makrell i fjæresteinene. I loggen står det: "Klokka er 2230 og sola har nettopp gått ned."


Flere bilder: http://maritogjarlbilder.blogspot.no/2015/03/vikna-august-2013.html

Veiviser Namsos - Ytre Vikna, klikk på lenken:
https://goo.gl/maps/aBkZy

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar