Om oss


Marit og Jarl Bendiksen,
68 år og pensjonister.


                                                                 

Opprinnelig kommer vi fra Harstad distriktet, Grytøya og Skånland, flyttet til Asker i 1976.

REISE-ERFARINGER.
Som nevnt på Hjem siden har vi lang fartstid fra campinglivet (70 - 80 tallet) med combi camp. Vi sover gjerne i telt, men det skjer ikke ikke så ofte lenger, dessverre.
Asker og nabokommunene Lier og Bærum har alle et flott turterreng og et stort utvalg av merkede turveier som vi bruker flittig.

I 1989 byttet vi ut campinglivet til fordel for seiling i syv år, hvorav fem år med egen båt, en 30 fots Fantasi (trebåt fra 60-tallet).
Med denne rundet vi Lindesnes mange ganger, lengste turen var tur retur Asker - Bergen på fem uker i 1995. Dette var en fantastisk periode i livet vårt hvor vi lærte mye om seiling, vær og vind - og ikke minst om oss selv og hverandre.

NYE OPPLEVELSER.
I 1998 var vi klar for vår første lengre utenlandstur etter eget opplegg. Turen gikk til Vancouver i Canada hvor vi tilbrakte fire uker. Dette var første gang vi tok i bruk internett til reiseplanlegging, bl.a. en omfattende rundreise i British Columbia hvor vi tilbrakte flere dager i Rockie Mountains (Lake Louise, Banff og Jasper). Det var ganske fantastisk og grensesprengende å kunne sitte hjemme i Asker og planlegge detaljer som hvor vi ville overnatte, togruter og båtbilletter, for så å maile forslaget til datteren vår i Canada som deretter kunne foreta bookinger hos lokale byråer.

ETT ÅR PÅ REISEFOT.
En gammel drøm lot seg realisere i 2004.     
Vi fikk muligheten til å kunne ta fri ett år, og i
slutten av februar hadde vi pakket ryggsekkene
og var klar for Østen.  Nysgjerrig og spent startet
vi med Thailand, deretter satte vi kursen nordvest
til Nepal hvor vi bodde fire uker i Kathmandu.

I Malaysia  reiste vi på kryss og tvers med buss og tog
og var to uker i Singapore før vi på ny trålet Malaysia.
Vi bodde i Bangkok i flere perioder og loffet med tog i Thailand.
Den mest eksotiske (og krevende) opplevelsen var utvilsomt en to dager lang reise på Mekong elven i åpen båt (lokal fraktebåt) fra Chang Rai i Thailand til Loang Prabang i Laos.

Etter seks måneder på reisefot tilbrakte vi tre måneder som fastboende på La Manga i Spania. Men selvfølgelig måtte vi ut på tur her også, og La Manga var et utmerket utgangspunkt.
I desember pakket vi leiebilen og startet på en lang tur Andalucia rundt. Blant annet besøkte vi Granada og Sevilla. Hjemturen gikk langs kysten med en tur innom Gibraltar.