Hjem

Velkommen til nettsiden vår - 
en reiseblogg / bobilblogg / campingblogg.

Vi er to naturinteresserte og reiseglade pensjonister som ønsker å dele opplevelser, erfaringer og bilder med likesinnede.


Høsten 2010 kunne vi endelig oppfylle
vår drøm gjennom mange år, en pent
brukt bobil, passe stor og godt egnet til
å frakte oss frem tild den fjerneste avkrok.

Vi har lang erfaring fra campingliv.
I mer enn ti år fartet vi rund i Norge,
Sverige, Danmark og Tyskland med
Combi Camp (telttilhenger).

Bilen er en Laika X694R, 2007 modell,
og er perfekt til våre turer.
Naturopplevelser betyr mye for oss, og vi 
kjører helst de minste veiene på kartet, 
unntatt på rene transportetapper.


I bloggen vår skriver vi om stort og smått - etter hvert vil dere finne ut at vi elsker å spise lunsj på en kaikant, sove så nær vannet som mulig, og at vi ustoppelig er på jakt etter lokale bakerier og konditorier.
Jarl er alltid på utkikk etter muligheter for fiske i ferskvann, mens Marit helst går fottur uten fiskestang, og foretrekker saltvannsfisk.

Siden "Foto" inneholder en egen fotoblogg. Her legger vi inn et større antall bilder fra turene våre og her kan du se bildene i større format. Under hvert innlegg ligger koblingen til den aktuelle fotosiden.
I noen innlegg legger vi til en videosnutt eller to - vi er ikke eksperter verken på opptak eller redigering, men vi prøver og feiler. Mange opptak er gjort under kjøring, ofte på humpete veier men forhåpentligvis kan noen av dem være verdt å kikke på.

På siden TIPS finner dere mer om veivalg, campingplasser, overnattingsplasser mm. Her finnner dere også vår vurdering av disse. Selv om vi setter pris på velutstyrte plasser er det mange andre forhold som får en stjerne av oss.

Vi blir kjempeglad for kommentarer, ros, ris eller spørsmål på innleggene eller på mail.

Sommeren 2011 ble en sesong for testing av bil og utstyr. Prøving og feiling, hva må vi ha med på lange turer, hva kan vi klare oss uten, og ikke minst utgifter.

Turene våre er aldri planlagt i detaljer, men blir til underveis. Vakker natur og fasinerende steder blir ofte utslagsgivende for hvor og når ferden går videre, som da vi i sommer (2011) ble en hel uke på øyene Hitra og Frøya (Sør Trøndelag). Likeledes da vi i høst satte kursen mot Sverige uten andre mål enn at vi ville innom Skåne siden vi aldri har vært der tidligere, det endte med at vi tilbrakte fire uker på kyststrekningen Varberg - Kivik, og vi skal definitivt tilbake dit.

--- --- ---

Klepp stasjon - vi skal hente bilen.
Det ble noen dager på BorestrandaI mai var vi ennå ikke pensjonister og måtte nøye oss med helgeturer.  En av dem gikk til Thorsø, øst for Fredrikstad. Mange nydelige steder, særlig strekningen Thosø - Holm - Hunn - Borge. Overnattet på Bevø camping som ligger helt nede ved sjøen.
Fint sted med gode turstier til stort friluftsområde med knauser og svaberg.

Utsikt fra svabergene.
Videre gikk turen langs innsjøene øst for Halden, Femsjøen, Aspern og Ara. Nydelig vær og flott natur.
Ved nordenden av Ara stoppet vi ved Strømsfoss sluser, parkeringsplassen for reisende med kanalbåtene. Siden sesongen ikke hadde startet tok vi sjansen på å overnatte der......
En annen gang vil vi prøve vestsiden av Femsjøen, eller kanskje kjøre sør for Aspern inn mot svenskegrensen.
Femsjøen.