onsdag 21. februar 2018

Gulen. Austgulen, Brekke og Eivindvik. (Sogn og Fjordane) - 2014 juli.

Fortsatt strålende vær da vi forlot Nautesund med kurs nordover mot Rutledal hvor vi neste dag skulle ta ferja over til Sollund. Men vi aktet å se litt mer av Gulen, og plottet i første omgang inn Brekke ved Sognefjorden på navigatoren.

Vi startet på rv 57 langs Eidsfjorden, fin strekning med flott utsikt.

Video fra strekningen Hosteland - Brekke:


Ved Leversund valgte vi å kjøre langs Austgulfjorden, et godt valg, turen bød på flott utsikt i vakkert landskap.

Austgulfjorden
Vel nede ved Sognefjorden tok vi en tur vestover  mot Brekke, bl. annet for å handle mat og ta en kaffe. Vi snudde imidlertid i Brekke, kystveien videre østover mot Høyanger Kommune må vi ta en annen gang.

Sognefjorden
Nå fulgte vi kystveien vestover til Rutledal der vi neste dag skulle ta ferje, men vi tenkte oss en tur innom Tusenårsparken og tettstedet Eivindvik, der vi vel egentlig håpet å finne en plass for overnatting. Det ble en alle tiders tur. Men det var fortsatt fellesferie, fantastisk vær og naturlig nok ganske fullt på parkeringsplasser i nærheten av sjøen.

Video fra turen Brekke - Dingja - Sollibotn:


Kirka i Eivindvik.
Vi fant oss en plass for lunsj i båthavna i Eivindvik og satset på å finne camp senere, i mellomtiden fortsatte vi nordover langs fjorden mot det lille stedet Dingja. Om vinteren er det bare noen titalls
fastboende her, men etter at det i 2007 ble åpnet ny vei fra Eivindvik er det blitt et populært hytteområde.

Landskapet endret nå karakter, veien slynget seg mellom lyngkledde knauser, vilt og vakkert. Og til tross for at vi har kjørt fra fjord til fjell utallige ganger, ble vi nok en gang overveldet av hvor utrolig variert landet er. Det ene øyeblikket kjører man gjennom vakre bygder med grønne enger og velstelte småbruk hvor kyrne beiter langs veien, i neste øyeblikk befinner man seg i et paradis av lune viker og smale sund, med hytter og sommerhus. Så dukker det opp idylliske tettsteder som fortsatt har nærbutikken og skolen som er så viktig for at bygde Norge skal ha en fremtid. Vi heier på alle dem som fortsetter å drive småbruket, jobber på butikken og som tør å satse her.

Dingja viste seg å være en liten idyll, men det var det mange som hadde oppdaget. Ganske så fullt, og ingen muligheter for overnatting, så vidt vi kunne se. Vi snudde og kjørte noen kilometer tilbake, nærmere bestemt hurtigbåtkaia i Sollibotn. Ingen skilt om at parkering var forbudt, det var godt med plass og veldig stille og rolig. Vi satset på å sove der. Jarl prøvde fiskelykken, men middagen måtte nok hentes fra fryseren.

Sollibotn kai.
Flere bilder - se fotobloggen:

https://maritogjarlbilder.blogspot.com/2018/02/austgulen-brekke-eivindvik-gulen-sogn.html


http://bloggurat.net/minblogg/registrere/12e5255a325aa5cc85371ec3647ff81ad9

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar