søndag 20. mars 2016

Ørebro og Arboga - september 2013.

Vi hadde altså slått oss til ro i Ørebro i stedet for å bruke tid på å finne åpne campingplasser. Det var etterhvert blitt 20. september, betydelig kjøligere vær, særlig kveldene var kalde. På dagtid var det mange solskinnsdager og helt nydelig å sykle rundt i Ørebro.Ørebro Slott
Svartån
Den tredje dagen syklet vi inn til byen og fulgte elva (sørsiden) mot Hjälmaren, gjennom bydelen Wadkøping som er et landsbymuseum med mye fint å se på, videre østover mot de store våtmarkene hvor det er tilrettlagte sykkelstier, med utkikksposter og hvilebenker. Vi syklet helt ut til Naturens Hus hvor vi spiste medbrakt matpakke på elvebredden. Fikk mange flotte bilder fra våtmarkene selv om lyset ikke var det beste fra vår vinkel.På tilbaketuren tok vi en lang pause i Wadkøping, besøkte Jeremias bakeriet hvor vi drakk kaffe i hagen med kanel- og mandelsnurrer til. Sjeldent godt bakverk og god kaffe - anbefales!!
Etterpå besøkte Jarl "svarvarstugan" der traff han to utrolig hyggelige pensjonister med god tid til en lang prat om tredreiing. Etter en drøy time måtte Marit gå inn og høre om han hadde tatt jobb der.


Det nærmet seg tid for hjemreise, men når vi først var på disse trakter hadde vi lyst på en tur til Hjälmarens sluser, dessuten hadde vi sett noen utrolig fine bilder fra byen Arboga - så da var det bare å rydde bilen og vaske litt klær før vi var klar for tur. Men først sjekket vi om Herrfallet camping var åpen.
Det er bare noen få mil til Arboga hvor vi tilbrakte et par timer, ruslet langs elva, beundret gamle og velholdte hus og drakk kaffe på en kafe i et gammelt herskapshus før det var tid for å begi seg ut til Herfallet. Campingplassen ligger i et naturvernsområde, og har strand og båtbrygger.
Arboga å 
Hjälmaren - Herfallet Camping.
Lite belysning på plassen en mørk septemberkveld, men man har da lommelykter. Etter mitddag fikk vi en flott tur  langs stranden i skumringstimen ... men huttetu nå begynte høsten å merkes.

Tur til Hjälmaren kanal (Sveriges eldste) neste dag - vi må bare erkjenne - vi er hekta på kanaler og sluser, må ha noe med vår  fortid som båteiere å gjøre. Da blir det mange stopp for å kikke på sluser og båter og museer. Og mye hyggelige folk som gjerne slår av en prat om båtlivet før og nå.  Og slik går dagene går fort. Overnatting i Katrinholm før vi satte kursen vestover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar