onsdag 23. januar 2019

Nord Jylland - Danmark.

Når våren lar vente på seg eller høsten tar over norskekysten altfor tidlig, setter vi gjerne kursen mot Danmark. Siden vi bor i Asker har vi kort vei til flere ferjer. Vi er blitt stor fan av de nye gassdrevne
ferjene til Fjordline, bra mat, gode pristilbud. Siden vi sjelden driver langtidsplanlegging blir turene ofte tatt nokså "på sparket", likevel har vi fått rimelige priser - og som regel er det plass.

For noen år siden "oppdaget" vi Svalereden Camping som ligger 3 - 4 km nord for den lille havnebyen Sæby. Det ble vår base den gangen, vi oppdaget fort at dette er stedet for oss. En av de aller beste plasser vi har besøkt. To familier driver plassen, de bor på stedet og står selv for renhold bl.a. Derfor er det superrent og ryddig overalt. Det er en fryd å dusje og stelle seg, det er meget høy standard her.
Resepsjonsbygget.
Flotte servicebygg med alt du kan ønske deg. Og et stort flott kjøkken i særklasse rent og ryddig. I tillegg finnes det mange oppvaskplasser utendørs, og det er flott på varme dager når du må gå løs på kjeler og grill og litt av hvert.
Barnevennlig og fine lekeplasser.

Plassen er delt i to, ene delen ligger på en gresslette ned mot stranda, den andre litt høyere opp med fastboere, hytter og plasser for oss som er på tur. Utrolig flott sted.
Fra stranda kan du spasere (eller løpe om du vil) på sti inn til Sæby havn og ta en lunsj eller middag. Hvis du vil kjøre bil inn til byen er det som regel parkeringsplass i havna med kort vei til butikker.
For litt bunkring av mat og god drikke har vi funnet god parkering i nærheten av Brugsen.

Det er ikke ofte dere finner shoppingtips på bloggen vår, men her gjør vi et unntak:
Er du i Sæby så besøk Ravsliberen. Et unikt stykke butikkunst. Dersom butikken ikke er full av folk kan du være så heldig at du får en aldri så liten forelesning om rav. Veldig interessant. Og masse unike smykker med rav, også i moderate prisklasser. Klikk på lenken: https://www.ravsliberen.dk
Svalereden camping.
Her er strand nok til mange! Riktignok har vi bodd her utenfor toppsesongen, men jeg vil
tro at her finner du alltid en plass for deg selv!
En liten video fra Jylland turen:


Fredrikshavn i bakgrunnen.
Gode muligheter for korte og lange sykkelturer i innlandet. Her er det mindre trafikk, men husk
godt kart og vann. Det er fort gjort å rote seg litt bort, vi har erfart det, en sykkeltur som ble litt
lengre enn planlagt med kun et par små sjokolader som "proviant". Men vi kom oss da trygt
tilbake til Sæby og en kald øl.....


Vi kjører mye tur langs kystveien til små steder med nye strender og båthavner. Ofte kjører vi ikke så langt, men tar oss tid til gå litt, ta bilder, handle på den lokale "Brugsen" eller ta en kaffe på et konditori. Det siste blir det nokså mye av, til gjengjeld bruker vi ikke så mye tid eller kalorier til middag, men gjør det helt enkelt gjerne med litt stekt flyndre og grønnsaker når vi er i Danmark.
På en slik langsom tur oppdaget vi Voersaa havn, ca 10 km sør for Sæby. Flott naturområde. Stellplass for bobiler med tømming av septik og gråvann. Fint område med strand. Rolig.
Iflg. hjemmesiden kan bad og toalett i klubbhuset benyttes. For mer info klikk på lenken:
http://camper-parkering.dk/phpBB/viewtopic.php?f=30&t=1417
Voersaa
Pent og ordentlig. Toalettømming og søppel bak gjerdet.
Flere bilder, se fotobloggen vår:
https://maritogjarlbilder.blogspot.com/2019/02/jylland-2014.html


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar