fredag 13. juli 2012

Bud - Romsdalen og hjem. 2011 august.

Vi avsluttet turen til Trøndelag og Møre med to dager på Bud. Flott campingplass med panoramautsikt over fjord og fjell og hvor hurtigruten passerer to ganger i døgnet. Perfekt sted for å roe ned og forberede seg mentalt på hjemreise, ikke alltid like enkelt når man stortrives på fire hjul.
Det blåste kraftig, men ikke mer enn at vi syklet litt rundt og som alltid var vi på utkikk etter en kaffekopp, det så dårlig ut inntil vi var innom kiosken som viste seg å være stedets cafe. De kunne by på stedets romkake, veldig god.
Video fra "bryggekanten" og fra sykkeltur rundt i Bud:


Hjemturen gikk via Molde, videre til Åndalsnes og Romsdalen. Mye regn, men været bedret seg utover dagen slik at vi kunne nyte den fantastiske naturen langs fjorden til Åndalsnes. Vi blir like fasinert hver gang vi kjører Raumadalen og møter den mektige Trollveggen som er Europas høyeste loddrette fjellvegg med sine 1700 meter. Den ble for første gang besteget i 1965.

Isfjorden

Et helt nytt opplevelsessenter er bygget på Horgheim, noen vi kanskje kalle det en "turistfelle" med souvenirbutikk, cafe osv. Vi syntes det er et flott og imponerende bygg med en fantastisk beliggenhet. Det er jo ikke nødvendig å kjøpe noe, det er gratis å beundre spennende arkitektur og håndverk i et barskt landskap.
Cafeen har store glassvegger mot fjellsiden - det er få steder i verden du kan ta deg en kaffe i slike omgivelser.
Trollveggen
Siste overnatting ble Bjørkhoel camping nord for tettstedet Dovre. En typisk camping for fiske og gjennomreise. Vi nevner den spesielt fordi den ga et meget rent og ryddig inntrykk. Til tross for at servicebygget ikke er av ny dato var det veldig rent og pent der.
Video fra turen Molde - Dovre:

Flere bilder:
http://maritogjarlbilder.blogspot.no/2012/07/2011-august-romsdalen.html

Etter et sinnssykt regnvær gjennom Gudbrandsdalen kom vi vel hjem med mange opplevelser og inntrykk i bagasjen.
Det var klart for sesongskifte dvs ompakking fra sommer til høstutstyr, Sverige med Skånekysten ventet.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar