tirsdag 17. juli 2012

Helsingborg og Skåne. 2011 september.

14. september og vi var kommet til Helsingborg. Vi bodde på campingplassen litt syd for byen, egentlig i nabobyen Gamle Råå. Det var tid for en del pliktoppgaver, klesvask, service på bilen mm.
Helsingborg er ikke den mest sjarmerende byen jeg vet om, de fleste har vel vært innom på gjennomreise til Danmark, og byen har et noe dårlig rykte. Om det er så ille vet jeg ikke, vi var der en lørdag ettermiddag og kunne ikke se at det verre enn andre steder, jernbanestasjoner og bussterminaler kan en jo unngå på kveldstid.
Campingplassen ligger i hvert fall i et veldig fredelig område. Gamle Råå er en pittoresk gammel by, opprinnelig en fiskehavn. Gamle brosteins gater med meget gamle hus som nok er restaurert, men uten at den opprinnelige stilen er ødelagt.

Gamle Råå.



Vi gikk lange turer i gamlebyen og parken, langs elven og den store småbåthavna.
Dessverre ble det lite bilder fra denne perioden på grunn av en liten skade på et av kameraene våre og det andre har vi av en eller annen mystisk grunn sjelden brukt i denne perioden.

Oppholdet i Helsingborg ble preget av et brutalt omslag i været. Det regnet og blåste kraftig, noen dager så ille at vi valgte å gå istedet for å bruke sykkel. Etter hvert ble vi vant til å sove selv om bilen ristet og regnet trommet på taket, utemøbler var det ikke sesong for lenger, og nå var vi kjempefornøyd dersom vi kunne sett ut stolene en halvtimes tid og ta en liten øl. Sånn gikk no dagan.....

En sommer er over - ingen tvil om det.........
Etter Helsinborg bodde vi vi en liten uke i Malmø, dvs. i nærheten av Limhamn og Øresundbroen.
Campingplassen ligger fint til i parklingende omgivelser, fint å sykle og veldig greit å ta buss inn til byen. I Malmø hadde vi rolig dager, av og til kjørte vi turer i nærområdet, spiste god mat og begynte å bli virkelig fortrolig med å bo i bil over lang tid.

Øresundbroen.
En kulinarisk perle - Annas Bakeri.
Vi var på dagstur langs kystveien fra Malmø til Falsterbo og Ljunghusen på øya Skanør litt nordvest for Trelleborg. Vi hadde kjørt i noen timer, bare avbrutt av noen korte fotopauser og hadde bestemt oss for en enkel lunsj i bilen. I det vi skulle passere broa over til Skanør oppdager jeg et enkelt skilt med "Annas Bakeri". Ved slike anledninger er prosedyren enkel, snu så snart som mulig!
Hos Anna var det god plass til bobilen vår og stedet er "riktig mysigt" som man sier på de kanter. For oss som er vant til kjedekafeer som er like trøtte og kjedelige alle som en, var dette en liten skatt.
Kakedisken var et syn, store kaker med krem, små kaker med eplefyll, munker med eple, kringler, mazariner med forskjellig fyll, mange sorter småkaker og muffins,  alt bakt på stedet.
Det ble vanskelig å velge, men siden vi var midt i sesongen i epledistriktet ble det selvfølgelig lokale eplebakelser. Bakeriet var rett bak kafeen og det luktet himmelsk. Det ble både kakelunsj i kafeen ,,og snadder med hjem. Om det var Anna selv som sto bak disken, vet jeg ikke, men damen var i hvert fall veldig hyggelig og fortalte gjerne om bakverket.



Senere på dagen handlet jeg inn til dagens middag på en dagligvarebutikk i en av de større kjedene,  som vi også har i Norge. Butikken var ikke stor, det var to eller tre kasser, men det var den beste og koseligste jeg har opplevd. Stor bredde i vareutvalget, nydelig grønnsaksavdeling - og hele butikken luktet godt, av kaffe og brød. Sånn kan det altså gjøres! Reis til Skanør og lær, dere som er ledere i kjeden på tre bokstaver.

Flere bilder, se
http://maritogjarlbilder.blogspot.no/2012/07/2011-september-helsingborg-malm.html




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar