lørdag 14. juli 2012

Varberg - Sverige. 2011 september.

Mandag 5. september var vi på hjul igjen i tåke og regn med kurs mot Svinesund. Over grensen ble alt mye bedre, og utpå kvelden stanset vi på området til en nedlagt campingplass i Uddevalla.
Vi hadde styrt unna tids- og energityvene (shoppingsentrene) på Svinesund og Nordby og ventet til neste dag med bunkring i Stenungssund som vi synes er koselig, med båthavn, fin park og butikker i fleng.
På leting etter nye kart over Sverige oppsøkte vi Turistinfoen på Kulturhuset, og vegg i vegg med denne dumpet vi inn på Kulturhusets cafe. Et raskt overblikk over kakedisk og smørbrød fortalte at dette lå langt over vanlige, dårlige og dyre senterkafeer. Lot vi oss friste? Yepp! Bringebærterte og rabarbrakake / pai med vaniljesaus, det lovet godt for resten av turen.


Vi ankom Äppelviken Camping noen kilometer utenfor Varberg utpå dagen. Stor campingplass ved stranden, med svømmebasseng, masse hytter og motell. Toppklasse. Servicebygget har omtrent hotellstandard. Kan absolutt anbefales.
Som overalt ellers på svenskekysten blåser det mye her og i den uken vi var der var bukten full av kitere hele dagen.
Her er det gode muligheter for å la bilen stå og bruke buss inn til byen, fem minutter til busstopp, og bussen går ofte. Fin by med mange koselige kafeer og butikker. Vi ble her nesten en uke.

Uvær i vente. Äppelviken camping.
En nydelig tur / sykkelvei som går delvis langs sjøen og delvis gjennom skog fører til kurstedet Varberg og fortsetter videre som asfaltert gangvei / sykkelvei inn til byen (noen kilometer). Helt fantastisk for romantiske kveldsturer i måneskinn. Vi stortrivdes.

Vi tok en dagstur sørover kysten til Träslövsläge, en gammel fiskehavn og handelssted, der fant vi noe så sjeldent som en ordentlig fiskebutikk hvor vi handlet fersk torsk til dagens middag.
Träslövsläge er en virkelig sjarmerende småby. Vi tok Laika´n rundt i smale gater med gamle fine og velholdt hus og hager. Idyllisk og rolig sted, har nok høyere turistfaktor i sesongen. Særlig langs sjøsiden er det mange landsted i høy prisklasse. Vi gikk tur på moloen, det er godt parkeringsplass ved båthavna.

Träslövsläge
På tilbakeveien til Äppelviken la vi turen "innover" i landet mot Tvååker og videre mot Ullared, kjøpesenteret som er blitt TV-kjendis. Vi styrte unna - "har vært der" får være nok, og returnerte til Äppelviken . Der benyttet vi storkjøkkenet og laget kokt torsk med grønnsaker og poteter, kaffe og småkaker (fra det herlige bakeriet i Varberg) til dessert. Etter flere dager med mye regn og mye vind snudde været. Det var sommer i lufta da vi tok kveldsturen, mild bris fra havet og nesten fullmåne. En magisk kveld.

Flere bilder, se
http://maritogjarlbilder.blogspot.no/2012/07/2011-september-varberg-sverige_14.html






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar